Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Jaké jsou dlouhodobé účinky potravinových aditiv?

Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Mohou být zbytky antibiotik v mase a mléku pro člověka nebezpečné?

Existuje obava, že zbytky antibiotik nacházející se v masných a mléčných výrobcích mohou mít za následek alergické reakce.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vepřům, telatům i hovězímu dobytku se přidávají do krmiva potravinové doplňky

Některá aditiva se do našich potravinových zdrojů dostávají nepřímo.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co to je tatrazin? Slyšel jsem, že se jedná o látku, která může být nebezpečná…

Tatrazin je žluté syntetické barvivo, které dokáže u citlivých lidí vyvolat svědění, kopřivku, rýmu a astma. Lidé, kteří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Často se varuje před glutamanem sodným. Je toto varování oprávněné?

Běžnou a okamžitou reakci na potravinové aditivum můžeme vidět u glutamanu sodného (MSG), který se nachází ve většině pokrmů...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Syrová pravda

Počet příznivců syrové stravy neustále stoupá. Proč tolik lidí vypíná sporák a přechází na syrovou stravu? Někteří věří...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Články

Ti, kteří nemají dostatek jídla, mají jiné stravovací návyky

Možná je to těžko k uvěření, ale skoro 11 % amerických domácností nemělo v loňském roce dostatek jídla k pokrytí svých...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Myrha - přirozeně proti zánětům

Myrha - na Středním Východě se používá již tisíciletí při ošetřování zanícených ran a problémech s průduškami. V...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Třezalka - proti špatné náladě

Přibližně patnáct procent populace zakusí někdy v průběhu svého života příznaky slabé až střední deprese, pět procent lidí...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Obiloviny, luštěniny, zelenina a ovoce chrání před rakovinou

Potraviny rostlinného původu, u kterých byly potvrzeny určité „protirakovinné" účinky, jsou dokladem toho, že existuje řada...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy