Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Jak často se mají konzumovat vejce?

Podobně jako další živočišné potraviny by se měla vejce považovat za lahůdku, kterou je možné konzumovat pouze při...Rubrika: Vejce | Typ článku: Rady lékaře

Liší se nějak výživová hodnota různých druhů vajec?

Výživová hodnota vajec se liší jenom málo v závislosti na tom, zda se jedná o vejce od slepice, husy, krůty či želvy.Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy

Co více prospívá zdraví – vaječný bílek nebo žloutek?

Když oddělíme vaječné bílky od žloutků, oddělíme tím vlastně bílkovinu, která se koncentruje v bílku, od tuku a cholesterolu...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy

Vaječná bílkovina je nejkvalitnější bílkovina. Je to tak?

Vejce jsou propagovány pro svoji perfektní sestavu esenciálních aminokyselin nalézajících se v jejich bílkovině. Když však byly...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy

Existují studie, které prokazují zdravotní vhodnost konzumace vajec?

Průmysl výroby vajec finančně podpořil řadu studií, jejichž cílem bylo prokázat, že cholesterol obsažený ve vejcích nezvyšuje...Rubrika: Vejce | Typ článku: Rady lékaře

Jaká je pravda o vejcích? Jsou zdravá?

Vejce se ve většině případů konzumují v neoplodněném stavu. Oplodnění vejce podstatně nezmění jeho výživovou kvalitu.Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy

Jaké živiny kravské mléko neobsahuje a jaké naopak obsahuje?

Kravské mléko neobsahuje dostatečné množství vlákniny, kyseliny linolenové, železa, vitaminu B3 (niacinu) a vitaminu C k pokrytí...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Polévky v sáčku

Dříve než do sebe nalijete další polévku v sáčku, tady jsou odpovědi na vaše nejčastější dotazy o glutamátu sodném.Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Jsou pro nás mléčné výrobky dobré?

Vědecké studie jasně ukazují, že mléčné výrobky způsobují jak dětem, tak dospělým závažné zdravotní potíže. Většina...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Druhy laktobacilů, které se používají při výrobě jogurtu a acidofilního mléka, se v lidských střevech nemnoží

Zajímavým typem „folklóru" spojeného s mléčnými výrobky jsou údajně prospěšné zdravotní účinky jogurtu a acidofilního...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře