Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Co říkáte mléku a mléčným výrobkům?

Tuk obsažený v mléce je vlastně nejškodlivější běžný tuk. V mléku je vysoký podíl saturovaných tuků a velké množství...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Mléko a mléčné výrobky prý zahleňují. Znamená to, že zhoršují průběh zánětu dýchacích cest?

Neexistují žádné důkazy o tom, že by mléko „zahleňovalo“. Navzdory tomu však např. výzkumníci z university v Adelaide v...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Jaký je váš názor na uzeniny?

Uzeniny představují vrchol dokonalosti v tom, jak poškozovat lidské zdraví. Maso obsahuje saturované tuky a cholesterol, čili to, co...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Které druhy masa jsou ke konzumaci vhodnější?

Maso je největším zdrojem živočišných tuků v naší stravě. Co do obsahu energie se maso v průměru skládá, řekněme ze dvou...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Je lepší konzumovat rostlinné oleje a ztužené tuky než máslo či sádlo?

Z hlediska prevence nemocí srdce a cév jsou běžné rostlinné oleje a ztužené rostlinné tuky neporovnatelně vhodnější než sádlo...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Proč bychom měli konzumovat netučné mléčné výrobky?

Tyto potraviny se s naprostou samozřejmostí již desítky let propagují jako součást zdravé výživy. Kdysi se v naprostém rozporu s...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Nebije se sója s rýží? Sója obsahuje mnoho bílkovin, rýže je sacharid – to by se nemělo kombinovat.

Nemyslím si, že kombinace sacharidů a bílkovin je nepřirozená. Stačí se podívat do tabulky složení potravin a zjistíme, že...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Jaký je význam konzumace ryb pro zdraví?

Není sporu o tom, že pokud nahrazujeme maso suchozemských zvířat rybami a masem jiných mořských živočichů, tak svému zdraví...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou přednosti brambor, zeleniny a ovoce?

Přednosti této skupiny potravin jsou zhruba stejné jako v případě obilovin. Neobsahují cholesterol. Obsahují jen velmi málo tuku, a...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Jaký je význam obilovin ve stravě?

Zrniny, to jsou u nás hlavně obiloviny. Pšenice, žito, oves, rýže, ječmen, pohanka... a všechny potraviny z nich, tedy hlavně...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy