Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Jak se liší biovejce od vajec konvenčních a domácích?

Biovejce se liší od konvenčních ve způsobu, kterým byly vyprodukovány. Zásadní rozdíl je v životních podmínkách nosnic (např....Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Čím se liší biomaso od konvenčního masa?

Liší se především život zvířat, z nichž biomaso pochází. Aby mohlo být maso certifikováno jako BIO, musí být zvířata...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Může existovat biomargarín?

Ano, může. Na rozdíl od běžného margarínu však nesmí být vyrobený pomoci chemické modifikace tuků a olejů. Nesmí obsahovat...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Čím se liší panenský bio olej od konvenčního a proč je 3-4x dražší?

Běžné oleje se získávají ze semen za použití chemických rozpouštědel a při vysoké teplotě. Tím se ničí vzácné výživné...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Čím jsou zahušťovány biojogurty?

Jogurt je mléčný výrobek, který má přirozeně řídkou konzistenci, avšak češti spotřebitelé jsou zvykli na husté krémové...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Jak je zajištěna trvanlivost biomléka?

Pasterací – tj. krátkodobým zahřátím mléka na vyšší teplotu, čímž jsou hubeny zárodky či možní původci chorob. Čím...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Proč se na biomléce netvoří smetanová čepice?

Biomléko, které je na českém trhu, se prodává v PET lahvích a na obale je uvedeno, že mléko bylo homogenizováno a ošetřeno...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Proč je biomléko sladší?

Protože obsahuje více tuku než běžné nebo dokonce nízkotučné mléko. Biomléko, které se dá již celkem běžně koupit v...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Co všechno může být bio?

V kvalitě bio mohou být všechny potraviny, tedy biochléb, biomáslo, biosýry, biomaso, biovejce, biovíno, biozelenina, biopivo atd....Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Proč jsou bioprodukty dražší než produkty z konvenčního zemědělství?

Biopotraviny jsou dražší řádově o 20-40%, protože mají vyšší náklady během celého produkčního procesu. Ekozemědělci mají...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy