Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Slívy

Všechny slívy mají podobné složení, ale liší se množstvím cukru a zbarvením slupky a dužiny. Slívy obsahují nevýživné...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Granátové jablko

Granátová jablka obsahují 17 % sacharidů, což je více než ve většině jiných ovocných druhů. Granátová jablka jsou bohatá na...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Celer

Chuť celeru je jedinečná, jeho křupavé stonky vynikají v každém salátu bez ohledu na to, kolik jiných ingrediencí jsme do něj...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Kukuřice

Na obou amerických kontinentech od Chile po Kanadu pěstovali a jedli kukuřici již ve starověku. V 16. století ji Španělé přivezli...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Chřest

Každý, kdo jedl chřest, si mohl všimnout, že po jeho snědení se změnil zápach jeho moči. Stalo se to proto, že součástí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Vodní meloun

Vodní meloun je velmi občerstvující druh ovoce. Zakousnout se do jeho sladké dužiny v horkém létě je opravdový požitek. Díky...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Lískové oříšky

Protože lískové oříšky dodávají tělu velké množství energie, bývají součástí stravy turistů nebo cyklistů. Dají se...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Žlutý meloun

Moderní vymoženosti nijak nezmenšily důležitost melounů v teplých oblastech světa. V horkých letních měsících totiž žádná...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Baklažán

Jen málo druhů zeleniny má tak různorodou velikost, tvar a barvu jako baklažány. Bývají oválné, podlouhlé jako banány, malé...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Borůvky

Plody borůvek, které bývají jen zřídka větší než 1 centimetr, rostou na nenápadných malých keříčcích. Kvůli svojí...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie