Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Mango

Mangovník je příkladem rozmanitosti tropické vegetace. Na dvacet metrů vysokém stromě vykvete přibližně čtyři miliony květů...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Fazole

Dlouho se diskutovalo o tom, zda byla fazole do Evropy dovezena z Ameriky, nebo ji Evropané znali už před jejím objevením. Podle...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Kiwi

Kiwi je exotické ovoce pocházející z úpatí Himalájí, které se v současnosti nejvíce pěstuje na Novém Zélandě. Má slupku...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Mandarinka

Jíst mandarinky je velmi snadné, protože se dobře loupou, mají příjemnou chuť a jemnou dužinu. Snad i proto jsou mandarinky...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Pomeranč

Profesor Stepp ve své přednášce na fakultě medicíny ve Valencii (Španělsko) prohlásil: „Je zcela absurdní, aby lékaři v této...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Liči

Liči je jedním ze symbolů Číny. Pěstuje se tam již více než čtyři tisíce let. Jeho červena, růžová nebo zelená kůra...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Acerola

Když v 16. století Španělé přistáli na jednom z Karibských ostrovů, objevili tam strom podobný azarole, stromu pěstovanému...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jaké jsou nejškodlivější složky naší stravy?

Cukr. U některých lidí tvoří cukr až 20 procent denního příjmu energie. Rafinovaný cukr je zbaven vlákniny, a tedy nepředstavuje...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Rybí olej, bez cholesterolu, který se nachází v rybím mase, vypadá jako skvělý doplněk mé stravy. Mám pravdu?

Ne zcela. Výsledkem výše uvedených zjištění bylo, že průmysl výroby zdravých potravin i někteří lékaři začali doporučovat...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Změna tradiční stravy podávané ve školních jídelnách, v armádě, téměř v každé restauraci a skoro u každého rodinného jídelního stolu naráží na značný odpor. Proč to trvá tak dlouho, než rady o správné stravě přijme široká veřejnost?

Jedním z pádných důvodů je osobní zaujatost pracovníků ve zdravotnictví. Většina dietologů, lékařů i dalších...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře