Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Nejvhodnější zdroje železa:

Luštěniny (nejvíce čočka), sezam, sušené meruňky, dýňové semínko, lněné semínko, mák, kokos, mangold, kopřiva.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Maliny

Malinová kůra (1-1,5 kg malin denně po dobu 3-5 dnů) je velmi účinná při zácpě, jaterních a ledvinových onemocněních...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Četla jsem, že červená řepa chrání před rakovinou. Jen syrová, anebo i vařená či sterilizovaná?

Červená řepa má skutečně protirakovinný účinek. Její silné barvivo působí antioxidačně a stimuluje odbourávání...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Mák

Mák obsahuje velké množství vápníku (1 400 mg na 100 gramů) – dvanáctkrát více než mléko a třikrát více než sýry.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Ve vaší knize jsem se dočetla, že šťáva ze zelí léčí vředy žaludku a dvanácterníku. Musí to být šťáva anebo se dá použít i celé zelí?

Šťáva ze syrového zelí (ne kyselá šťáva ze sudového zelí!) je skutečně velmi účinným nástrojem při léčbě peptických...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Lněné semínko

Lněná semínka jsou bohatým zdrojem vitamínu E a jódu.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Až do dna!

Naše tělo vodu tolik potřebuje! Pamatujte si, že pocit žízně zaostává za skutečnou potřebou vody, kterou tělo vyžaduje. Ve...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Nesnáším česnek. Zkusíte mě přesvědčit, abych jej začala jíst?

Nevím, co na vás platí. Můj bratranec Pavel říká, že miluje česnek, protože „chutná po klobáse“, ale myslím, že existuje...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Bílá ředkev daikon pomáhá odstraňovat hleny z organismu

Japonská dlouhá ředkev „daikon“, která je u nás někdy nazývána bílou ředkví, se používá stejně jako kořenová zelenina....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Přírodní léčba

Květák

Květák je výborným zdrojem vitaminů, enzymů, minerálních látek a stopových prvků. Vysoký obsah síry posiluje střevní...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie