Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

V čem jsou problematické živočišné tuky – sádlo, máslo, smetana, šlehačka?

Jedná se o zdroje saturovaných tuků a cholesterolu, které nejvíce přispívají k zvýšení nebezpečí předčasného úmrtí na...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

V čem se liší bio maso od masa zvířat z průmyslových chovů?

Maso živočichů je kontaminováno velkým množstvím léků, které se užívají při jeho průmyslovém chovu. Mezi ně patří hormony...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

V čem se liší biozelenina a bioovoce od konvenčního?

Ve způsobu pěstování. Při pěstování běžné zeleniny se používá velké množství syntetických hnojiv a pesticidů. Každý rok...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

V čem se liší vaše doporučení (z knihy Stop nemocem) od doporučení v USA?

V USA jsou v platnosti zatím stále doporučení vysoké spotřeby vápníku. Vedou se o tom intenzívní diskuse. Jedna skupina...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

V čem spočívá hlavní problém v koncepci doporučených dávek živin?

Přes 40% z nás (v ČR) umírá v důsledku toho, že požíváme velké množství živočišných potravin. Ale tohoto problému si...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

V čem spočívá přínos celozrnných výrobků?

Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již odnepaměti člověk používal...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

V čem spočívá tajemství úspěchu ovsa jako mimořádně zdravé potraviny?

Především ve vláknině, kterou oves obsahuje. Vlákninu můžeme rozdělit do dvou základních skupin. Do té první patří vláknina...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

V čem škodí sůl zdraví?

V přepočtu na jednotku váhy je sůl daleko nejškodlivější běžnou složkou stravy. Těch pár gramů soli, které denně sníme, je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

V jaké formě je váš trávicí trakt?

Doba průchodu potravy naším tělem závisí na stravovacích návycích.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

V našich podmínkách se korýši příliš nekonzumují, ale přesto – dá se jejich maso doporučit?

Korýši, jako jsou mlži, krabi, garnáti a humři, obsahují málo tuků, ale velmi mnoho bílkovin a sterolů, látek podobných...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy