Recepty
Vanilkový krém
1 šl dobře uvařeného obilí (jáhly, kroupy, rýže), 1/2 šl sušeného sójového mléka, 1/3 šl vody, 1 pl sladěnky nebo medu...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyVanilkový krém
1 hrnek dobře uvařené rýže, 1 hrnek uvařené cizrny, 2 hrnky oloupané a uvařené dýně, 2 pl medu, 2 čl vanilkového olejeRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyVánoční plněný „kapr“
1 větší a trochu silnější plátek seitanu, 1 zeleninový salát s okarou na způsob tresky, olej na pečení a vymaštění vnitřku...Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: ReceptyVánoční pochoutkový salát
1/4 kg mrkve nastrouhané nahrubo, 1/4 kg celeru nastrouhaného nahrubo, 1/4 kg petržele (pastináku) nastrouhaného nahrubo, 1/4 kg pórku...Rubrika: Saláty | Typ článku: ReceptyVařená kukuřice
Mladé mléčné kukuřičné klasy zbavíme listů a vhodíme do vroucí slané vody. Vaříme do měkka asi 1/2 hodiny.Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyVařené celozrnné těstoviny
3 š celozrnných těstovin, 10-12 š vody, 1 1/2 čl soli, 1-2 pl oleje, 1 čl solčankyRubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: ReceptyVaření seitanu
Seitan vaříme podobně jako knedlíky, buď vcelku nebo nakrájený na kousky. Do hrnce s vodou vložíme kořenovou zeleninu a koření...Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: ReceptyVaření zeleniny
Do hrnce vložíme zeleninu, přidáme špetku soli, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vaříme 5 až 20 minut. Ze zeleniny se uvolní...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyVdolečky z přírodního tofu
200 g jemně nastrouhaného tofu, 250 g celozrnné mouky, 1 pl sójové mouky, 1-2 pl namočeného lněného semínka, 50 g rostlinného...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyVegetables tofu
olej 2 pl, cibule 2 ks, bílé zelí 200 g, mrkev 1 velká, celer 1 malý, solčanka 2 čl, saturejka čl, bazalka čl, sůl čl, voda 4–5...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: Recepty