Exotický arašídový dresink
½ hrnku arašídového másla (můžete obměnit za máslo z mandlí nebo z kešu oříšků), 1 malá plechovka kokosového mléka (160 ml), 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžička zázvoru, nastrouhaného, 1 lžíce šťávy z lunetky
Rubrika: Zálivky a dresinky
| Typ článku: Recepty
Všechny přísady utřeme do krémova nebo ušleháme v mixéru. Jako dip může omáčka zůstat tužší. Pokud ji zamýšlíte jako polevu, stačí přidat víc kokosového mléka.
Tento důmyslně limetkou ochucený arašídový zázrak zaručeně povzbudí i ty otupělejší chuťové pohárky. Pokapte jim asijský stir fry, grilovanou zeleninu nebo využijte jako dip.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 5702
Datum: 5. 12. 2014