Jsou nějaké argumenty z pohledu anatomie a fyziologie pro to, že by člověk neměl jíst maso?
Většina našich zubů je plochých - jsou určeny k rozmělňování zrna a zeleniny, ne k trhání syrového masa. Špičáky, které někteří lidé uvádějí na ospravedlnění konzumace masa, se nedají v žádném případě porovnat se zuby skutečných masožravců.
Naše ruce jsou stvořeny ke sbírání, k uchopení se něčeho, nikoliv k trhání masa. Naše sliny obsahují alfa-amylázu a jediným účelem tohoto enzymu je trávení komplexních uhlohydrátů nalézajících se v rostlinných potravinách. Ve slinách masožravců se alfa-amyláza nenachází.
Naše střeva se blíží svojí délkou délce střev ostatních býložravců; smyslem je, aby v nich potrava mohla setrvat dostatečně dlouho na to, aby se mohly strávit živiny, které se nalézají v rostlinách. Masožravci mají krátký zažívací trakt, který je určen k tomu, aby rychle strávil maso a vyloučil zbytky.
Masožravci mají rovněž schopnost vyloučit velké množství cholesterolu, které se nalézá v jejich stravě. Naše játra dokáží vytvořit a vyloučit jen omezené množství cholesterolu, což znamená, že případný nadbytek se ukládá v našich tkáních. Zajímavé je rovněž zjištění, že masožravci vodu chlemtají a ochlazují se dýcháním. My, jako býložravci, vodu srkáme a svá těla chladíme pocením.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.