Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

S těmi neztrácej čas

Když však přijdete do některého města a nepřijmou vás, vyjděte do jeho ulic a řekněte: „Vytřásáme na vás i ten prach z vašeho města, který ulpěl na našich nohou! Ale to vězte: Přiblížilo se království Boží.“ Pravím vám, že Sodomě bude v onen den lehčeji než tomu městu. (Lukáš 10,10–12)
 

Lidová moudrost, kterou jsem citoval už dřív, říká: „Kdo nechce, je na tom hůř než ten, kdo nemůže.“ Ježíš radí, abychom s těmi, kteří nechtějí slyšet o jeho věčném království, neztráceli svůj čas a raději jej věnovali lidem, kteří hledají to, co my díky Ježíši už máme.

Lidem odmítajícím evangelium ale nemáme zatajovat to, co víme. Mají právo slyšet, že se přiblížilo Boží království, stejně jako by se měli dovědět, že pokud nezmění svůj přístup k evangeliu, Ježíšovo království se jich stejně týkat nebude.

Je to smutné, ale my na tom nic nezměníme, protože jde o jejich svobodné rozhodnutí, které je třeba respektovat stejně, jako je respektuje i Stvořitel, který nám dal už při stvoření svobodnou vůli.

Setkávám se s lidmi, kteří se snaží víru předat někomu ze svých blízkých. Trápí je, že by se s nimi neměli potkat v Božím království. Proto na ně tlačí a snaží se je za každou cenu dovést k víře, což je pochopitelné. Ježíš přesto i jim říká, aby zbytečně netlačili na pilu. Pokud nutíme k víře někoho, kdo o ni nestojí, náš nátlak jeho odpor ještě zvýší.

Místo toho, abych ztrácel svůj čas něčím, co nemá šanci na úspěch, mám jej raději věnovat lidem, kteří touží po životě ve společnosti, v níž už nebude žádný hřích ani zlo.

Z knihy Vlastimila Fürsta Ze stínu smrti na cestu pokoje. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 5
Datum: 18. 5. 2023
Jitřenka
duben 2024
POÚTSTČTSONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Odebírat emailem