Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Olivový olej chrání před rakovinou

Prestižní časopis FASEB Journal zveřejnil v lednu 2007 velmi zajímavou studii s praktickými výsledky: lidé ze severnějších zemí Evropy (Německa, Dánska a Finska) měli v moči na začátku studie oproti svým protějškům z Itálie a Španělska výrazně vyšší koncentrace oxidačních produktů, které se považují za ukazatel procesů podporujících vznik rakoviny.
|
Typ článku: Studie

Již po 3 týdnech denní konzumace 25 ml kvalitního, za studena lisovaného olivového oleje však koncentrace vylučovaných produktů oxidace významně klesla. Henrik Poulsen z Dánska, který je vedoucím výzkumu, uvedl: „Protirakovinný účinek olivového oleje do určité míry vyvolávají fenoly, které se nacházejí také v červeném hrozně, zeleném čaji a hořké čokoládě. V naší studii jsme však zjistili, že olivový olej nás chrání před rakovinou mnohem širším spektrem ochranných látek - i když jsme v oleji snížili obsah fenolů, výsledky se zásadně nezměnily.“

http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel

Převzato z webových stránek Ambulance klinické výživy

Počet přečtení: 2665
Datum: 16. 11. 2020