Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Banánové tofu lívance s ovocem

Najde se někdo, kdo nemiluje nadýchané lívance s ovocem? Pochybujeme! Na internetu najdete mraky receptů na lívance, ne vždy se však 100% povedou a ne vždy sestávají ze zdravých ingrediencí.
|
Typ článku: Recepty

Proto vám přinášíme recept na úžasné banánové tofu lívance, kvůli kterým si rádi přivstanete. Jsou zdravé, rychlé, nadýchané a nepřipalují se!

Tofu – spousta bílkovin v kostce

Tajnou ingrediencí těchto zdravých lívanců je tofu – perfektní náhražka masa, která se vyrábí srážením sójového mléka s potravinářskou sádrou. Tofu pochází z Číny, a zatímco v Asii patří mezi nedílnou součást pokrmů, v Evropě a v Americe je spojováno především s veganstvím a vegetariánstvím. U nás se v supermarketech nejčastěji setkáte s tvrdým tofu, ať už přírodním (natural), lahůdkovým (jedno z nejchutnějších), marinovaným nebo uzeným (také velmi dobré). Všechny se dají připravovat na nejrůznější způsoby a všechny obsahují vysoký podíl bílkovin. Ale teď už dost teorie, jde se vařit.

 Připravte si:

  • Menší hrnek ovesných vloček (jemných)
  • 1 bílé tofu (tvrdé)
  • 1 a půl banánu
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce sójového pudinku (vanilkového)
  • Kokosový olej
  • Banán, mražené lesní ovoce
  • Javorový sirup
  • Kokos

Na dozdobení:

Banány skvěle nahradí cukr, nicméně v případě potřeby můžeme lívance dochutit třeba javorovým sirupem.

Jak na to:

  • Nejprve si v misce dohladka rozmixujeme banán, tofu, sójový pudink a arašídové máslo.
  • Jakmile přisypeme vločky a znovu rozmixujeme, měla by nám vzniknout hutnější hmota. Pokud se nám těsto zdá moc řídké, přisypeme trochu vloček.
  • Poté si rozpálíme nepřilnavou pánev na střední teplotu.
  • Aby se lívance nepřipalovaly, ale zároveň nebyly moc mastné, doporučujeme zabalit trochu kokosového oleje do utěrky nebo kapesníku a vzniklým „uzlíčkem“ pánev před každou várkou rychle potřít.
  • Potom, co pánev potřeme uzlíkem, si nabereme přiměřené množství těsta a opatrně nalijeme na pánev. Jakmile jde lívanec snadno podebrat, otočíme jej a opět smažíme do zlatova.
  • Lívance můžeme vyskládat na sebe do patra a každý zvlášť potřít arašídovým máslem. Nakonec ozdobíme ovocem, dochutíme javorovým sirupem a posypeme kokosem.

Přejeme vám dobrou chuť!

Říkáte si, že by bylo fajn objevit tofu, arašídové máslo nebo javorový sirup za výhodnou cenu? Pak sledujte leták Tesco a nenechte si ujít žádnou lákavou nabídku.

Počet přečtení: 3446
Datum: 20. 11. 2018