Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Boršč

3 menší červené řepy, nahrubo nastrouhané a propláchnuté ve vodě, ½ šálku celeru, nadrobno nakrájeného, 1 menší cibule, nadrobno nakrájená, 1 menší mrkev, nahrubo nastrouhaná, 1 pol. lžíce sušeného polévkového základu (např. Würzl), 1 pol. lžíce oleje, ½ bílého jogurtu, ½ sójové smetany 1 čaj. lžička citrónové šťávy, 4 šálky vody
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Na oleji opékáme cibuli, celer a mrkev asi 4 minuty. Přidáme polévkový základ, zalijeme vodou a vaříme. Když začne vývar vřít, přidáme řepu a vaříme ještě asi 20 minut. Mezitím si v misce smícháme jogurt a smetanu.

Uvařenou polévku rozmixujeme a přidáme citrónovou šťávu. Necháme vychladnout na teplotu přiměřenou na podávání a potom přidáme smetanu smíchanou s jogurtem.

Zbývající smetanou ozdobíme polévku na talíři smajlíkem, srdíčkem nebo květinkami.

Poznámka kuchaře: Řepu můžete připravit i v troubě. Troubu předhřejte na 190 ˚C, řepu dejte na plech, přikryjte alobalem a pečte asi hodinu. Upečenou řepu vyjměte, nechejte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte k vývaru a pokračujte podle receptu.

Z knihy Hneď to bude, anjelik, kterou vydala Ambulance klinické výživy v roce 2011

Počet přečtení: 3464
Datum: 15. 3. 2013

Mohlo by vás zajímat

Boršč