Celozrnná kolečka se sezamem
Suroviny smícháme a vypracujeme kompaktní těsto (podobné lineckému) a necháme 10 minut stát. Pracovní plochu vysypeme moukou a těsto rozválíme na tenký plát (okolo 2-3 mm tloušťky).
Těsto na stole posypeme sezamem a válečkem ho jemně zaválíme do těsta. Potom vykrajujeme malá kolečka, která ukládáme na plech. Pečeme je při 170 stupních C 12-18 minut (až jsou kolečka zespodu i svrchu vypečená dosucha a do světlehněda až hněda.Celozrnná kolečka skladujeme na suchém místě.
Těsto na kolečka je podobné lineckému těstu, avšak s tím rozdílem, že to naše obsahuje celozrnnou mouku, méně tuku, je bez bílého cukru a neobsahuje vajíčka. Tyto zdravotní výhody snad i nám dodají dostatek motivace k tomu, abychom celozrnná kolečka se sezamem zkusili. Můžeme je také dělat jako obdobu lineckých koleček s džemem.
Dobrou chuť přeje Roman Uhrin