Celozrnné točenky se semínky
300 g CZ pšeničné mouky, 20 g sójové mouky plnotučné, 1 l soli , 20 g droždí, 1 l medu, 200 ml sójového mléka nebo vody, na obalení opražíme 100 g slunečnicových semen, 50 g loupaných mandlí a 50 g dýňových semen, které po vychladnutí hrubě pomeleme v mixéru
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Připravíme kvásek, pak hladké pružné těsto, necháme 20 minut kynout a zapracujeme polovinu umleté směsi semen. Těsto rozdělíme na 12 dílů, utvoříme válečky asi 15 cm dlouhé, obalíme důkladně ve směsi a stočíme šneky. Klademe je na vymazaný plech či pečící papír a necháme 15 minut kynout. Pečeme 15-20 minut, pak postříkáme vodou a necháme na mřížce vychladnout.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 3132
Datum: 23. 12. 2009