Červená čočka s květákem (se špaldovým bulgurem)
voda 8–9 š (1 š = 1,4 dl), květák na růžičky 750 g, solčanka 2 čl, bazalka čl, dobromysl špetka, saturejka 1/3 čl, červená čočka 1,5 š, česnekový prášek 1 čl, kečup 3 vrch. pl, sůl 1 čl, shoyu – sójová omáčka 2 čl, olej slunečnicový 2 pl, vegetariánský salám (množství podle chuti)
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Květák vaříme ve vodě s bylinkami a solčankou asi 15 minut. Pak přidáme červenou čočku a pod pokličkou vaříme dalších asi 10–12 minut. Nakonec dochutíme, necháme projít varem, odstavíme a pokapeme olejem. Jídlo je hustější konzistence mírně zahuštěné rozvařenou čočkou a měkkým (celým a nerozvařeným) květákem. Podáváme se špaldovým bulgurem a na oleji opečenými plátky vegetariánského salámu.
Spolu s uvařeným špaldovým bulgurem (nebo jinou obilninovou přílohou) je vyváženým jídlem. Je vhodná k obědu a pro svoji lehkost i k večeři.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4954
Datum: 14. 9. 2010