Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Chalva (12 kuliček)

1/2 š sezamových semínek, 2 pl vlašských ořechů nasekaných nadrobno, 2 pl rozinek pokrájených nadrobno, 1 1/2 pl vychlazeného medu
|
Typ článku: Recepty

Sezamová semínka lehce nasucho opražíme do světlehněda a po vychladnutí umeleme na kávovém mlýnku. Přidáme ořechy, rozinky a med. Stěrkou vypracujeme těžkou masu, připomínající husté tukové těsto. Z masy vytvarujeme kuličky (přibližně 12) a necháme v chladničce vychladit. Chalva má bohaté využití v sladké kuchyni, např. na zvýraznění chutí kaší, pomazánek, zmrzlin, na zdobení nebo jen tak k jídlu. I když je chalva velmi chutná, pozor na „předávkování“.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 4057
Datum: 25. 1. 2009