Chalva (12 kuliček)
1/2 š sezamových semínek, 2 pl vlašských ořechů nasekaných nadrobno, 2 pl rozinek pokrájených nadrobno, 1 1/2 pl vychlazeného medu
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Sezamová semínka lehce nasucho opražíme do světlehněda a po vychladnutí umeleme na kávovém mlýnku. Přidáme ořechy, rozinky a med. Stěrkou vypracujeme těžkou masu, připomínající husté tukové těsto. Z masy vytvarujeme kuličky (přibližně 12) a necháme v chladničce vychladit. Chalva má bohaté využití v sladké kuchyni, např. na zvýraznění chutí kaší, pomazánek, zmrzlin, na zdobení nebo jen tak k jídlu. I když je chalva velmi chutná, pozor na „předávkování“.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4057
Datum: 25. 1. 2009