Citrónová bábovka
Do mísy vložte špaldovou mouku, třtinový cukr, kukuřičný škrob, oba kypřicí prášky, citrónovou kůru, kurkumu, sůl a zamíchejte. V druhé míse smíchejte sójové mléko, řepkový olej, čerstvou citrónovou šťávu, jablečné pyré a vanilkovou pastu. Obě směsi smíchejte dohromady.
Těsto vlijte do vymazané bábovkové formy. Pečte zhruba 50-55 minut při teplotě 180oC. Bábovku poprašte moučkovým cukrem.
Jestli hledáte dokonalou bábovku, kterou se budete pyšnit každou neděli na jídelním stole, tak prosím. Bábovka je sladké pečivo mého mládí, a proto jsem na ni nemohla zapomenout. Báječně voní a chutná po citrónech. Ještě si k ní dokážu představit popíjet meduňkový čaj s bezovým sirupkem. Ach, to je idylka.
Recept pochází z kuchařky Denisy Michnové Zdravě s Denčou, viz: www.zdravesdencou.cz