Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Citrónová bábovka

430 g špaldové hladké mouky, 250 g třtinového cukru, 30 g kukuřičného škrobu, 2 kypřicí prášky, citrónová kůra ze 3 citrónů, 1 čl kurkumy, ¾ čl soli, 410 ml sójového mléka, 150 ml řepkového oleje, 60 ml citrónové šťávy, 40 g jablečného pyré, 1 čl vanilkové pasty, moučkový cukr (na ozdobení)
|
Typ článku: Recepty

Do mísy vložte špaldovou mouku, třtinový cukr, kukuřičný škrob, oba kypřicí prášky, citrónovou kůru, kurkumu, sůl a zamíchejte. V druhé míse smíchejte sójové mléko, řepkový olej, čerstvou citrónovou šťávu, jablečné pyré a vanilkovou pastu. Obě směsi smíchejte dohromady.

Těsto vlijte do vymazané bábovkové formy. Pečte zhruba 50-55 minut při teplotě 180oC. Bábovku poprašte moučkovým cukrem.

Jestli hledáte dokonalou bábovku, kterou se budete pyšnit každou neděli na jídelním stole, tak prosím. Bábovka je sladké pečivo mého mládí, a proto jsem na ni nemohla zapomenout. Báječně voní a chutná po citrónech. Ještě si k ní dokážu představit popíjet meduňkový čaj s bezovým sirupkem. Ach, to je idylka.

Recept pochází z kuchařky Denisy Michnové Zdravě s Denčou, viz: www.zdravesdencou.cz

Počet přečtení: 1546
Datum: 10. 4. 2025