Cizrna s lilkem
200 g přes noc namočené cizrny scedíme, zalijeme větším množstvím vody a vaříme 1 hodinu u více podle stáří luštěniny. Uvařenou cizrnu slijeme. 3 lilky nakrájíme na kostičky, dáme do cedníku, osolíme a necháme alespoň 1/2 hodiny odkapat. Pak ho propláchneme.
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Ve velké pánvi zpěníme na 2 pl olivového oleje a 2 pl vody 3 prolisované stroužky česneku a 2 nakrájené velké cibule. Po změknutí přidáme 1 pl mletého kmínu, 1 l mleté skořice, 1 l mletého koriandru a za stálého míchání chvíli opražíme. Přisypeme lilek a 5 minut povaříme. Přidáme 1 kg nakrájených rajčat a cizrnu, mírně osolíme a pod pokličkou vaříme asi 10 minut. Na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody dozlatova osmahneme 1 velkou nakrájenou cibuli na půlkolečka a 2 stroužky česneku na plátky.
Cizrnu podáváme s hnědou rýží ozdobenou cibulí s česnekem. Jedná se o libanonské jídlo, opět nezvyklé, ale překvapivě chutné
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 5744
Datum: 25. 11. 2009