Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Co je to cholesterol?

Cholesterol je látka rozpustná v tucích, která se vytváří v játrech, střevech a dalších tkáních a je převáděna na řadu esenciálních steroidních hormonů, žlučové kyseliny a provitamin D3. Tato nezbytná látka slouží rovněž jako stavební blok buněčných membrán.
Rubrika: Cholesterol
|
Typ článku: Poradna výživy

Tělo si vytváří denně mezi 500 a 1 000 miligramy cholesterolu, což je dostatečné množství k pokrytí našich potřeb. Když se živíme stravou, která je běžná v bohatých zemích, přijímáme tak dalších 500 až 1 000 miligramů denně, které pocházejí vesměs z masa zvířat a dalších živočišných produktů. Přibližně polovina tohoto množství se vstřebá do těla. Rostliny cholesterol nevytvářejí ani neobsahují.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3401
Datum: 4. 7. 2011