Cukrovka
Ani diabetici se nemusejí bát ovoce
Nízké dávky fruktózy napomáhají snižovat hladinu cukru v krvi. Reakce krevního cukru poté, co ke každému jídlu sníte kousek...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieTuky, a ne cukry…
V roce 1927 rozdělili výzkumníci mladé, zdravé studenty medicíny do více skupin, aby na nich vyzkoušeli účinek různých druhů...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieNení rýže jako rýže
Vědci z Harvardovy univerzity zjistili, že zatímco pravidelná konzumace celozrnné (neboli hnědé) rýže je spojována se sníženým...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieJak předejít cukrovce
Na základě výsledků studie jedenaosmdesáti tisíc Kaliforňanů, flexitariáni si podle všeho snížili míru rizika onemocnění...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieCukrovka, nebo spíše „tukovka“?
Hlavním rizikovým faktorem u diabetu 2. typu je zátěž přebytečného tuku, který nosí lidé s touto nemocí na těle. Až...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: ČlánkySvětový den diabetu
14. listopad je Světovým dnem diabetu. Při této příležitosti přetiskujeme několik jednoduchých, ale dobře podložených rad z...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: ČlánkyNadbytek železa z masa ve stravě zvyšuje riziko cukrovky
Studie z dílny Harvardské univerzity potvrzuje dosavadní informace, že hemové železo z masa a vnitřností při pravidelné konzumaci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieDvě jídla denně prospívají – i diabetikům
Studie Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) prokázala, že diabetikům druhého typu prospívá jíst jen dvakrát...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: ČlánkyZlepšete si cukrovku v lázních
Patříte mezi diabetiky? Pak se o své zdraví musíte pořádně starat. Anebo tuto starost přenechte povolanějším a vyrazte do...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Přírodní léčbaVysoký glykemický index zvyšuje riziko cukrovky
Meta-analýza 24 studií zveřejněná v časopise The American Journal of Clinical Nutrition potvrdila známou skutečnost – potraviny...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie