Čokoládový krém
Balíček (tzn. 500 gramů) fazolí adzuki namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme a fazole uvaříme v čerstvé vodě doměkka.
Uvařené fazole scedíme a rozmixujeme. Do hmoty přidáme dvě hrstky datlí, tři lžíce nepraženého kakaa a samozřejmě (podle chuti) trochu sirupu agáve a sójovou smetánku. Vše dále rozmixujeme – až nám vznikne krásný čokoládový krém.
Podáváme s ovocem, s oříšky, prostě se vším, co nás napadne.
Tento čokoládový krém je těžkou konkurencí nezdravé nutelly – a věřte mi, děti nepoznají rozdíl! J
Poznámka: Pokud chcete přípravu zrychlit, případně zjednodušit, můžete k vaření fazolí využít také stále populární „papiňák“ anebo naopak tzv. pomalý hrnec – v originále zvaný crock pot. Dbejte na důkladné uvaření (v našem případě až se fazole skoro rozpadají), mají-li být luštěniny snadno stravitelné, je třeba je uvařit skutečně doměkka.
Dobrou chuť přeje Denisa Kantorová