Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Domnívám se, že díky úžasnému vědeckému pokroku je dnes náš jídelníček daleko kvalitnější než v minulosti.

Myšlenka, že naše moderní strava je triumfem vědeckého pokroku, stojí v přímém rozporu se zdravím těch, kteří tuto stravu konzumují.
Rubrika: Mýty a omyly
|
Typ článku: Rady lékaře

Co problém ještě více komplikuje, je skutečnost, že většina z nás si již zvykla na chuť potravin s vysokým obsahem kalorií, ale nízkou výživovou hodnotou, a tak ochotně přijímáme dezinformace, které podporují naše osobní jídelní návyky a nevyžadují od nás žádnou změnu.

Zdravá strava je pro nás velkou neznámou, protože jsme zvyklí na tučné, slané a sladké pokrmy a protože jsme podlehli propagandě potravinářského průmyslu i zdravotnického sektoru. Je nicméně důležité, abychom si uvědomili, že to, co rádi jíme a o čem věříme, že je pro nás tou nejlepší stravou, je pouhým výsledkem našeho předchozího „zpracování". To je důvodem, proč naše stravovací návyky mohou a musí být změněny.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3725
Datum: 16. 3. 2011