Fazolové lusky ve vlašském krému
voda 750 ml, sůl 1 čl, mrkev 4 ks střední velikosti nakrájené na kolečka, zelené fazolky 500 g nakrájené na délku asi 3 cm, brambory 3 velké nakrájené na kostičky, voda ze zeleniny s nálevem 2,5–3 š, cibule 1 ks, paprika 1 velká, ořechy vlašské š, bazalka 1 čl, sůl na dochucení
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Do osolené vody dáme vařit nakrájenou mrkev, po 5 minutách přidáme zelené fazolky a po dalších 10 minutách brambory. Vaříme, až budou brambory měkké (ne však rozvařené). Zeleninu scedíme. Ve 2,5 až 3 šálcích nálevu ze zeleniny umixujeme ostatní suroviny na hladký krém, dosolíme a necháme projít varem. Do hustší krémové tekutiny přidáme uvařenou zeleninu, zlehka zamícháme a necháme projít varem.
Hotové jídlo můžeme podle potřeby dochutit a přelít sójovou smetanou. Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4330
Datum: 10. 11. 2010