Hrníčková bábovka bez cholesterolu
1 hrnek (1/4 l) celozrnné mouky pšeničné, 1 hrnek mouky polohrubé, asi 2/3 hrnku nerafinovaného cukru, 1 hrnek sójového mléka, slabý 1/2 hrnek olivového oleje, 2 bílky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 vrchovatá lžíce karobu nebo 2 velké hrsti nasekaných vlašských ořechů
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Vše kromě karobu smícháme dohromady. Do olejem vymazané a celozrnnou moukou vysypané bábovkové formy navrstvíme polovinu těsta. Zbytek obarvíme karobem a doplníme formu. Pak opatrně vařečkou promícháme, abychom dosáhli mramorování.
Pečeme asi 1 hodinu. Špejlí se přesvědčíme, že je bábovka propečená. Bábovku vyklopíme asi 5 minut po vytažení z trouby. Místo karobu můžeme do celého těsta zamíchat ořechy.
Počet přečtení: 6450
Datum: 21. 9. 2012