Indická polévka z červené čočky
150 g červené čočky loupané půlené, 100 g červené cibule na větší kostky, 100 g řapíkatého celeru na kostky, 50 g mrkve na kolečka, 1 větší brambora na kostky, 30 g rajčatového protlaku, 1 l zeleninového vývaru nebo vody, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kari, 50 g čerstvého zázvoru nastrouhaného, 2 stroužky česneku, čerstvý koriandr jemně nasekaný, chilli paprička (nemusí být), 1 kostka zeleninového bujónu Würzl, mořská sůl
Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor a koření, krátce orestujte. Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypte červenou čočku, krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.
Polévku podávejte posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť přeje Petr Klíma, kuchař Country Life
Počet přečtení: 5197
Datum: 17. 5. 2013