Jahelná pěna
1 š jahel, 4 š vody, špetka soli, 2 pl sušeného sójového mléka, 1 pl medu, 1 1/2 pl sezamových semínek, 1 banán, ovoce na zdobení
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Propláchnuté jáhly uvaříme ve vodě s troškou soli doměkka (asi 15 minut), potom zakryjeme a necháme dojít. Do nádoby s uvařenými jáhlami přidáme med, sójové mléko, sezam a mixujeme do pěny (nejlépe ponorným mixérem). Pěnu rozmixujeme s banánem, vložíme do ohnivzdorné mísy a na chvíli dáme zapéct do vyhřáté trouby. Povrch ozdobíme šťavnatým ovocem, například směsí jahod, třešní a černého rybízu.
Můžeme použít i k přípravě jahelného pudinku. Na dno poháru dáme rozkrájené míchané ovoce a zalijeme mírně teplou, trochu více oslazenou jahelnou pěnou. Ozdobíme ovocem a oříšky. Necháme vyhladnout.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3216
Datum: 26. 1. 2009