Jahelný koláč s ovocným krémem
Jáhly uvaříme doměkka v sójovém mléku se solí a cukrem. Necháme trochu vychladnout a ponorným mixérem rozmixujeme do pěny. Přimícháme ostatní suroviny a rozetřeme na vymaštěný a mírně vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut. Necháme vychladnout.
Krém: 2 š sójového mléka, 6 pl kukuřičné krupice, 2 pl přírodního cukru, špetka soli, 3 pl rostlinného tuku, 1 čl vanilky, 1/2 citronu (strouhaná kůra i šťáva), více než 1/2 š černého rybízu (i mraženého)
V sójovém mléku uvaříme kukuřičnou krupici doměkka (na hustou kaši), přidáme ostatní suroviny, ponorným mixérem vymixujeme dohladka a vařečkou vmícháme černý rybíz. Tímto krémem rovnoměrně potřeme povrch upečeného jahelného těsta a necháme vychladnout. Potom namočeným nožem nakrájíme na kostky.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin