Jak se zjišťuje, na co je člověk vlastně alergický?
K určení zdroje alergických příznaků způsobovaných potravinami se často používají různé testovací způsoby. Mezi ně patří cytotoxické testování potravin (leukocytotoxický test), testování kůže (intrakutánní titrace), intrakutánní a podjazykové provokativní testování, podjazykové snížení citlivosti, test pulzu a leukopenický index (test na snížení počtu bílých krvinek).
Rubrika: Alergie
| Typ článku: Rady lékaře
Všechny tyto přístupy byly důkladně studovány - z řady důvodů se však nepodařilo kontrolovaným klinickým výzkumem potvrdit jejich užitečnost. Bylo zjištěno, že interpretování těchto testů je vysoce subjektivní záležitostí: když jeden test posuzovali dva lékaři, zjistilo se, že shoda byla velmi nízká, a mnoho výsledků testů se nepodařilo úspěšně zopakovat při následujících testováních.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 4093
Datum: 25. 5. 2012