Jezte, pijte a buďte ekologičtí
Poté, co vědci vzali v úvahu vliv spotřeby fosilních paliv, jež jsou potřebná na výrobu a zpracování potravy pro hospodářská zvířata, a důsledky vylučování metanu a oxidu dusíku, k nimž dochází v důsledku moderních chovů dobytka a zacházení s jejich odpadem, dospěli k závěru, že když při nakupování v supermarketu vynecháme oddělení masných výrobků, ušetříme tak životní prostředí většího množství škodlivých látek než když zasedneme za volant nejmodernějšího automobilu na hybridní pohon.
Naše typická strava - asi 28 procent potravin je živočišného původu - vyprodukuje podle vědců skoro o 1,5 metrických tun oxidu dusičitého (karbon dioxid) více na osobu a rok než u čistě rostlinné stravy obsahující stejné množství kalorií.
Rozdíl mezi ročními emisemi při řízení normálního automobilu a auta na hybridní pohon, které jezdí na dobíjitelnou baterii a na plyn, je přitom pouze něco málo přes jednu metrickou tunu.
New Scientist Magazine