Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pokud to nezkusíš…

Těch sedmdesát se vrátilo s radostí a říkali: „Pane, i démoni se nám podrobují ve tvém jménu.“ (Lukáš 10,17)
 

Těch sedmdesát Ježíšových učedníků přijalo Ježíšovo povolání a vydalo se na svou misijní cestu. Všem, které potkali, vyprávěli o tom, co prožili s Ježíšem. Pokud je někdo pozval k sobě domů, přinesli pokoj a naději. Uzdravovali nemocné, a když démonům pohrozili v Ježíšově jménu, opouštěli padlí andělé posedlé.

„Pane, ono to funguje,“ vyprávěli nadšeně učedníci, když se vrátili ze své první mise. „Vše bylo přesně tak, jak jsi nám slíbil. Tvoje jméno má úžasnou moc. Prchali před ním dokonce i démoni!“

Mnohokrát jsem slyšel, že dnes už nic takového není možné zažít. Nesouhlasím s tím. Setkávám se s lidmi, kteří díky Ježíši porazili závislost na alkoholu nebo jiných drogách, a také ty, kteří byli v Ježíšově jménu uzdraveni. Ty zázraky se dějí i dnes. I my máme k dispozici stejnou moc jako učedníci.

Je tu ale jedna překážka, která Ježíši brání, aby těch mocných činů v jeho jménu bylo mnohem více. Je to naše malá víra, nebo dokonce nevěra. Ten, kdo to s Ježíšem nezkusí, nikdy neuvidí nic z toho, co viděly zástupy jeho posluchačů.

Mnoho lidí se modlí a prosí o zázrak. Jejich ústa ale říkají něco, čemu jejich srdce nevěří. Vyslovují svou modlitbu, ale už předem odmítají věřit tomu, že by ji Bůh mohl naplnit.

Pokud mne Ježíš posílá k někomu, kdo potřebuje slyšet evangelium, a přijmu jeho povolání, uvidím zázrak. Udělám-li vše tak, jak říká Ježíš, uvidím, jak se lidé začnou proměňovat k Božímu obrazu. A stejnou proměnu budu prožívat i já.

Z knihy Vlastimila Fürsta Ze stínu smrti na cestu pokoje. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 6
Datum: 20. 5. 2023
Jitřenka
duben 2024
POÚTSTČTSONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Odebírat emailem