Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jogurt, astma a matky

Nová dánská studie přinesla překvapivý závěr: matky, které během těhotenství konzumují jogurt, zvyšují riziko vzniku astmatu u svých dětí.
|
Typ článku: Studie

Výzkum porovnal údaje ze sledované skupiny 61 912 žen. Ukázalo se, že konzumace nízkotučného jogurtu v těhotenství má přímou souvislost s vývojem astmatu a alergické rýmy v dětském věku, zatímco konzumace plnotučného jogurtu má souvislost se vznikem alergické rýmy v dospělosti.

Riziko astmatu u dětí se tímto způsobem zvyšuje o 60 % a riziko alergické rýmy u dětí až o 80 % ve srovnání s dětmi žen, které během těhotenství nekonzumovaly žádný jogurt.

Z webových stránek Ambulance klinické výživy.

Počet přečtení: 3564
Datum: 2. 2. 2017