Jogurt, astma a matky
Nová dánská studie přinesla překvapivý závěr: matky, které během těhotenství konzumují jogurt, zvyšují riziko vzniku astmatu u svých dětí.
Rubrika: Zdraví dětí
| Typ článku: Studie
Výzkum porovnal údaje ze sledované skupiny 61 912 žen. Ukázalo se, že konzumace nízkotučného jogurtu v těhotenství má přímou souvislost s vývojem astmatu a alergické rýmy v dětském věku, zatímco konzumace plnotučného jogurtu má souvislost se vznikem alergické rýmy v dospělosti.
Riziko astmatu u dětí se tímto způsobem zvyšuje o 60 % a riziko alergické rýmy u dětí až o 80 % ve srovnání s dětmi žen, které během těhotenství nekonzumovaly žádný jogurt.
Z webových stránek Ambulance klinické výživy.
Počet přečtení: 3564
Datum: 2. 2. 2017