Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jsem přesvědčená, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá zdraví. Souhlasíte?

Maso ryb a mořských živočichů může ve stravě představovat stejná rizika jako maso jiných živočichů. O obou je známo, že způsobují potravinové alergie. V mnoha částech světa je kontaminace masa ryb a mořských živočichů tak velká, že není možné je legálně prodávat.
Rubrika: Mýty a omyly
|
Typ článku: Poradna výživy

Ryby dodávají nadměrné množství bílkovin a některé ryby i nadměrné množství tuku. Obsah cholesterolu v tmavém mase, mase ryb a drůbeže je přibližně stejný, každý tento druh masa způsobuje podobné zvýšení hladiny krevního cholesterolu.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3825
Datum: 1. 6. 2011