Karobová nugeta
Namočíme sušené vypeckované datle (vypeckované datle se prodávají také na váhu, což je nejlevnější varianta – je dobré je předem propláchnout) a sušené švestky (švestek asi jednu čtvrtinu oproti datlím).
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Namočené datle a švestky v kuchyňském robotu rozmixujeme. Přidáme ořechy (vlašské, lískové a mandle), které jsme před pomletím na chviličku zapekli v troubě (případně arašídové máslo), dále karob (světlý bio) a přírodní vanilku. Vše v kuchyňském robotu „S“ nožem umixujeme.
Uchováváme v chladničce. Přidáme-li do směsi trochu skořice, chutná zase trochu jinak.
Dobrou chuť přeje Marta Královičová
Počet přečtení: 4665
Datum: 6. 2. 2015