Kuskusové koláčky s rozinkami
Koláčky jsou po upečení a zchladnutí měkčí, avšak celistvé a nerozpadající se, s jemnou zapečenou kůrkou na povrchu.
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
voda 3 š (1 š = 2 dl), sójové mléko vanilkové 2 š, sůl špetka, rozinky 5 pl, kuskus celozrnný 1 š, cukr přírodní 3–4 pl, ořechy nasekané (i více druhů) 3 pl a víc
Do vařící se tekutiny přidáme ostatní suroviny a pokračujeme ve vaření asi 12 minut, dokud nám nevznikne hustá kaše. Po odstavení necháme kaši chvíli zchladnout a pak z ní dávkovačem na zmrzlinu vytváříme kopečky, které ukládáme na vymaštěný plech. Kopečky lžící rozplácneme, posypeme zbylou částí nasekaných ořechů a necháme asi 15 minut chladnout. Potom pečeme ve vyhřáté troubě asi 15–18 minut.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4398
Datum: 18. 12. 2009