Letní pudink
Ostružiny a červený rybíz (nebo jiné letní ovoce) vaříme spolu s medem asi 10–15 minut. Pak přimícháme jahody a maliny, odstavíme a necháme vychladnout. Vše přecedíme a necháme zchladnout (šťávu odložíme do lednice).
Nakrájíme celozrnný chléb a vyložíme jím spodní a boční části pudinkové formy (můžeme použít i umělý květináč :-)). Do takto vyložené formy položíme vrstvu z poloviny připraveného ovoce a na ni znovu klademe chléb. Na chléb navrstvíme druhou polovinu ovoce a znovu přikryjeme chlebem. Mírně zatížíme a necháme přes noc v ledničce. Na druhý den pudink vyklopíme a naporcujeme. Při podávání jej můžeme přelít šťávou z vařeného ovoce.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.