Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Lyonské brambory

Tento jednoduchý recept, který jsem dovezl z působení na britských ostrovech, je stálou a velmi oblíbenou součástí nabídky naší dejvické restaurace.
|
Typ článku: Recepty

5 větších brambor, 2 větší cibule, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce mořské soli, olivový olej dle uvážení

Brambory i cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 5 mm plátky; cibule může být o trochu hrubší. Vložíme na pekáč s pečícím papírem, posypeme tymiánem, osolíme, pokapeme olejem a důkladně zamícháme. Můžeme přidat nahrubo nasekaný česnek.

Vložíme do trouby předehřáté na 175 °C. Pečeme do zlatova bez míchání nejméně 45 minut.

Z blogu Petra Klímy Greenwayfood.cz

Počet přečtení: 2088
Datum: 31. 7. 2025