Lyonské brambory
Tento jednoduchý recept, který jsem dovezl z působení na britských ostrovech, je stálou a velmi oblíbenou součástí nabídky naší dejvické restaurace.
Rubrika: Přílohy z brambor
| Typ článku: Recepty
5 větších brambor, 2 větší cibule, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce mořské soli, olivový olej dle uvážení
Brambory i cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 5 mm plátky; cibule může být o trochu hrubší. Vložíme na pekáč s pečícím papírem, posypeme tymiánem, osolíme, pokapeme olejem a důkladně zamícháme. Můžeme přidat nahrubo nasekaný česnek.
Vložíme do trouby předehřáté na 175 °C. Pečeme do zlatova bez míchání nejméně 45 minut.
Z blogu Petra Klímy Greenwayfood.cz
Počet přečtení: 2088
Datum: 31. 7. 2025