Ořechové pletýnky
400 g CZ pšeničné mouky, 100 g CZ žitné mouky, 100 g sekaných jader vlašských ořechů, 30 g droždí, špetka cukru (medu), 40 g olivového oleje, 1/2 l soli, 50 ml sójového mléka na potření
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Připravíme kvásek, pak těsto, pak zapracujeme ořechy a necháme kynout 30 minut. Uděláme 10 válečků a z každého utvoříme pletýnku. Necháme 15 minut kynout na plechu vymazaném tukem nebo pokrytém pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě (u horkovzdušné trouby není potřeba předehřívat ani na kynuté těsto). Před koncem pečení potřeme sójovým mlékem. Po upečení necháme vystydnout na sítu.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 3140
Datum: 7. 12. 2009