Ovocný dort s želé z agar-agaru
Připravíme si pouze poloviční množství jáhlové (kuskusové) kaše s rozinkami na spodní vrstvu dortu. Ozdobně ji poklademe ovocem (např. jahody, plátky broskví, kolečka pomerančů, maliny atd. dle vlastní chuti, fantazie a momentálních zásob).
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Do 3/4 l džusu nebo kompotové šťávy namočíme 3 lžičky agar-agaru asi na dvě hodiny a pak vaříme do rozpuštění. Jakmile vychladlý rosol začíná tuhnout, zalijeme připravený dort a v lednici necháme ztuhnout. Po odstranění dortové formy ozdobíme boky dortu strouhaným kokosem. Pokud použijeme vyšší kousky ovoce, připravíme rosol z 1 l tekutiny a 4 lžiček agaru, aby bylo celé ovoce pokryté.
Počet přečtení: 12514
Datum: 6. 12. 2008