Palačinky z celozrnné mouky (2 porce)
2 š sójového mléka, 2 pl lněných semínek, 3 pl přírodního cukru, špetka soli, 6 pl hladké mouky, 6 pl celozrnné pšeničné mouky, olej na pečení palačinek
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Suroviny smícháme ve šlehači a těsto necháme 15 minut stát. Rozechřejeme pánev, po celé ploše ji vymažeme olejem a malou naběračkou nalijeme přiměřené množství těsta na pánvičku tak, aby se vytvořila tenká palačinka. Když již není na povrchu tekutá, obrátíme ji a chvíli pečeme po druhé straně. Než nabereme další těsto, je třeba ho vždy naběračkou znovu promíchat.
1-1 1/2 š jahod (malin, borůvek apod.), 1/2 š nasucho upražených ovesných vloček pomletých na kávovém mlýnku, 2-3 pl medu
Suroviny rozmixujeme dohladka. Touto zdravější náhradou džemu palačinky natřeme a srolujeme, případně přeložíme.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 5093
Datum: 25. 1. 2009