Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pohankové bochánky

200 g CZ pšeničné mouky, 100 g pohankové mouky, 100 g hladké mouky, 250 ml vody, 1 pl olivového oleje, sůl, 1/2 l drceného kmínu, 20 g droždí
|
Typ článku: Recepty

Ve vlažné vodě připravíme kvásek, který pak zpracujeme s ostatními surovinami na vláčné těsto. Necháme kynout asi hodinu. Na pomoučeném válu vytvarujeme bochánky, které klademe na vymazaný plech (ne na pečící papír, beznadějně se přilepí!). Po vykynutí bochánky podélně nařízneme, potřeme vodou a posypeme pohankou. Pečeme 10-15 minut.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4793
Datum: 20. 4. 2010