Polévka smetanová karotka
3 mrkve, na kostičky, 1 cibule, na kostičky, 1 lžička zázvoru, lisovaného, 1 ½ lžičky kari koření, 2 hrnky zeleninového bujonu, plechovka kokosového mléka (250 ml), špetka soli
Zvolna vaříme do měkka mrkev, cibuli, zázvor a kari v zeleninovém bujonu 20-25 minut. Sejmeme z vařiče a mixérem zpracujeme do hladka. Vrátíme na oheň a vmícháme kokosové mléko. Osolíme a podáváme!
Nasládlé tóny kokosu a mrkve pohladí smysly a vláčnost doslova ukolíbá. Chutná jak teplá, tak studená.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 4213
Datum: 31. 10. 2014