Pomalá kaše (připravená přes noc v pomalém hrnci)
5 šálků vody,1 šálek obilovin (ovesné vločky, rýže natural, kukuřičná mouka atp.), 1/2 šálku sušeného ovoce (rozinky, sušené jablkové kroužky, meruňky atp.).
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Vložte do pomalého hrnce vodu, obilovinu a sušené ovoce. Promíchejte a vařte na nízký stupeň po dobu 8–10 hodin. Výsledkem by měla být kaše konzistence husté polévky, není potřeba ji při servírování polévat mlékem.
Různé značky pomalých hrnců se od sebe navzájem trochu liší, může se tedy stát, že budete muset přizpůsobit množství potřebné vody.
Chcete-li zvýraznit chuť kaše, můžete ji posypat trochou skořice či muškátového oříšku. Vyzkoušejte kaši rýžovou (z rýže natural), ječnou, žitnou, jahelnou, špaldovou či pšeničnou. Chuťovým nárokům některých lidí lépe vyhovují kaše z celého zrna – protože nejsou tak „kašovité“.
Počet přečtení: 10853
Datum: 18. 1. 2009