Raw magnum
Zmrzlina (6 ks): 1 šálek kešu, namočených alespoň na 4 hodiny, 0,3 l domácího kokosového mléka, 3 lžíce světlého kokosového nektaru, 1 vanilkový lusk
Karamel: 2 čajové lžičky mandlového másla, 1 hrst datlí, ½ čajové lžičky kokosového nektaru, 1 lžíce kokosového oleje, špetka vanilky
Čokoládová poleva: 5 lžic tekutého kokosového oleje, 5 lžic tekutého kakaového másla, 1 lžíce světlého kokosového nektaru, 5 lžic raw kakaa
Mixujte suroviny na krém do doby, než směs získá smetanovou konzistenci. Pokud je krém moc hustý, přidejte trochu kokosového mléka. Nalijte do formy, přidejte dřívko a nechte zamrazit alespoň na tři hodiny. Pokud máte rádi čokoládové nanuky, přidejte do směsi trochu kakaového prášku a macy.
Na výrobu karamelu bude potřeba rozmixovat rozpuštěný kokosový olej s datlemi, nektarem, vanilkou a solí. Výsledkem by měla být podobná konzistence, jakou má karamel. Čokoládovou polevu vyrobíte z rozpuštěného kokosového oleje, kakaového másla, nektaru a raw kakaa.
V poslední fázi nanuky namočíme v čokoládě, která ztuhne skoro okamžitě. Na řadu pak přichází karamelová vrstva. Přidejte po jedné lžíci karamelu na každou stranu nanuku a dejte zpět do mrazáku alespoň na 10 minut. Na závěr ještě jednou namočte do čokoládové polevy, posypte nasekanými mandlemi nebo kokosem a dejte zmrazit, než čokoláda ztuhne. A zdravá varianta magnum je na světě.
S použitím materiálů od firmy Vitalvibe