Řízky z červené řepy
500 g uvařené červené řepy, pepř, sůl, asi 100 g CZ mouky, 100 g strouhanky, voda nebo odvar z lněného semínka
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Prochladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, trošku osolíme, případně opepříme. Z mouky a vody uděláme těstíčko, které necháme chvíli odpočinout. Kolečka řepy omoučíme, obalíme v těstíčku, pak ve strouhance a smažíme na olivovém oleji dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami a tatarkou ze slunečnicových semínek (recept č. 15 u sóji).
Jedná se o poněkud méně zdravý, ale moc dobrý recept.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 4711
Datum: 23. 9. 2009