Rychlý jablkový koláč (1 plech)
2 š polohrubé mouky, 2 š hladké mouky, 2 1/2 š celozrnné žitné mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g rostlinného tuku Hera, 1 š přírodního cukru, 1/3 š vody, 2 pl lněných semínek, 5 š strouhaných jablek, 2 pl skořice, olej na vymaštění, mouka na vysypání
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Mouky smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Tuk nastrouháme na struhadle a rukama smícháme s připravenou moukou a s lněnými semínky, namočenými ve vodě (i s vodou). Vypracujeme těsto. Do vymaštěného a vysypaného plechu dáme 2/3 těsta, rovnoměrně ho rozprostřeme nebo rozválíme po celé ploše, poklademe nastrouhanými jablky a posypeme skořicí. Navrch nastrouháme na hrubším struhadle zbylé těsto. Vložíme do vyhřáté trouby, teplotu trochu snížíme a pečeme asi 25 minut.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 9750
Datum: 25. 1. 2009