Sladké kořeněné ořechy
250 g loupaných mandlí, 250 g vlašských ořechů (nebo kombinace mandle, vlašské ořechy, burské ořechy v jakémkoliv poměru – celkem 1/2 kg)
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Na suchém plechu pečeme 10-15 minut dozlatova. Smícháme 3 pl přírodního cukru, 1 l soli, 1 l skořice, 1 l rozdrceného hřebíčku, 1/2 l kari koření, 1/2 l čerstvě mletého pepře.
Rozehřejeme pánev, dáme na ni směs ořechů, přidáme směs koření a cukru a 5 minut pražíme za stálého míchání dozlatova až se cukr roztaví a ořechy obalí. Pak vysypeme na plech a dřevěnou vařečkou a prsty oddělíme slepené ořechy od sebe.
Uchováváme v dobře uzavřené nádobě, na vzduchu jinak rychle vlhnou.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 4965
Datum: 19. 12. 2009