Slyšela jsem v rozhlase od lékaře, že kokos zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, a tak se kokosu vyhýbám.
Je pravda, že kokosový tuk obsahuje nasycené mastné kyseliny, které zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Stejný účinek má i smetana, vejce, máslo, tlačenka, salám, klobása, vnitřnosti, maso, čokoláda, zmrzlina, sádlo…
Rubrika: Cholesterol
| Typ článku: Rady lékaře
Otázka zní, kolik kokosu a kolik těch ostatních potravin sníte? Spotřeba na osobu za rok: Kokos – asi 200 až 300 gramů, maso – asi 100 kilogramů, vejce – asi 220 kusů, tuky – asi 50 kilogramů… Nemyslíte, že je úplně zbytečné vyhýbat se kokosu a jíst to ostatní?
MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob
Počet přečtení: 6011
Datum: 19. 12. 2007